Spoedcursus Motorrijbewijs Friesland FAQ

Spoedcursus Motorrijbewijs Friesland FAQ

Hoe snel kan ik mijn motorrijbewijs A halen?

Het is mogelijk om deel 1 AVB al in 2 dagen te halen en deel 2 AVD ook in 2 dagen af te ronden of naar wens ook in enkele weken. Dit is echter afhankelijk van de persoonlijke aanleg en feeling voor het motorrijden. De examens sluiten altijd aan op de gevolgde motorrijlessen. Snel je motorrijbewijs halen kan bij onze goede en betrouwbare motorrijschool via het motor rijbewijskamp al in 1 week, 4 of in 5 tot 10 dagen! Hiernaast kun je ook uiteraard een spoedcursus motorrijlessen voor je motorrijbewijs A volgen in een spoedopleiding in een periode van 2 tot 8 weken.

Kan ik meteen starten met de motorrijlessen?

Ja, je kunt bij motorrijschool Spoedcursus Motorrijbewijs Friesland direct bij ons van start met een vrijblijvende proefles en kan je snel alle motorrijlessen en motorrijexamens AVB en AVB direct inplannen.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik motorrijlessen krijg van mijn vaste instructeur?

Ja, de lesuren worden in goed overleg ingepland. Je kunt dus motorrijlessen nemen wanneer het jou het beste uitkomt.

Krijg ik altijd dezelfde rij instructeur?

Ja, het is belangrijk om je rijopleiding te volgen bij een vaste enthousiaste instructeur waarbij jij je op je gemak voelt en die jou zo goed mogelijk voorbereid voor je rij examen.

Spoedcursus Motorrijbewijs Friesland FAQ

Wat kost een vrijblijvende motor rijtest?

De vrijblijvende rijtest bij motorrijschool Spoedcursus Motorrijbewijs Friesland kost € 85,00 en duurt 100 minuten. Naar wens kan je ook kiezen voor een 150 minuten durende proefles voor slechts € 125,00.

Wat kost een losse motorrijles?

De prijs van een losse motorrijles bedraagt € 52,50 en duurt 50 minuten. Echter zijn bij het nemen van een lespakket de motorrijlessen voordeliger en is er vanaf pakket 12 een onbeperkte CBR examengarantie AVB en AVD mogelijk. Bekijk de gehele prijslijst.

Wat kost de onbeperkte CBR examengarantie?

De kosten van het gebruik maken van de onbeperkte CBR examengarantie bedragen eenmalig € 75,00 en is 12 maanden geldig. Hierdoor kan je zorgeloos gebruik maken van de CBR examengarantie en is geldig vanaf lespakket 12.

Wat kost bij een complete motor rijopleiding?

Afhankelijk van jou eigen persoonlijke rijervaring, persoonlijke aanleg en leersnelheid met motorrijden kun je reeds een motor rijopleiding voor het motorrijbewijs A volgen met korting vanaf € 1120,00 en is inclusief een theorie online cursus met oefenvragen, 10 rijlessen en de beide rijexamens AVB en AVD. Na afloop van de motorrijtest weet je precies wat de complete motor rijopleiding zal gaan kosten en waar je aan toe bent. Zo voorkom je verrassingen achteraf. Tip: Start je met 2, 3 of 4 personen bij motorijschool Spoedcursus Motorrijbewijs Friesland, dan ontvang je nog eens extra korting naast het al voordelig geprijsde rijlespakket!

Spoedcursus Motorrijbewijs Friesland FAQ

Moet ik de theorie A in mijn bezit hebben voordat ik ga lessen?

Nee, je kunt als je reeds in het bezit bent van het autorijbewijs de praktijklessen voor de AVB en zelfs AVD volgen zonder dat je in het bezit bent van het theoriecertificaat A. Het theoriecertificaat moet je wel altijd kunnen tonen als je op praktijkrijexamen gaat voor Deel 2, de verkeersdeelneming AVD. Zonder het A theorie certificaat kan je dan niet afrijden bij het AVD rijexamen.

Hoe vraag ik mijn theorie examen voor de motor aan?

Je kunt het theorie examen zelf aanvragen via de website van het CBR, of dat wij de aanvraag voor je regelen, dit kun je vooraf aangeven. Wel dien je ons dan hiervoor ook te machtigen bij het CBR.

Wat heb ik nodig als ik theorie examen ga doen?

  • het reserveringsnummer;
  • een wettelijk toegestaan geldig identiteitsbewijs;

Je dient ongeveer 30 minuten voor aanvang van het theorie-examen aanwezig te zijn. Vanaf 17 jaar mag je deelnemen aan het theorie-examen. Ben je geslaagd, dan is je theoriecertificaat 1,5 jaar geldig.

Wat houdt de onbeperkte CBR Examengarantie in?

Uiteraard gaan we er bij vanuit dat je meteen de eerste keer slaagt voor je motorrijbewijs. Toch kan het gebeuren dat op het examen blijkt dat je nét je dag niet hebt. Dankzij de onbeperkte CBR examengarantie ben je altijd vanaf lespakket 12 ingedekt voor een eventueel herexamen AVB en AVD en deze is 12 maanden geldig. Deze zorgt ervoor dat je weer snel op rijexamen kunt gaan en ben je altijd een flink stuk voordeliger uit, wij betalen immers voor jouw het CBR tarief en kan je zien als een mooie korting. Wel dien je bij een herexamen de geadviseerde motorrijlessen te nemen die de instructeur je adviseert!

Spoedcursus Motorrijbewijs Friesland FAQ

Hoeveel categorieën motorrijbewijs zijn er?

Er zijn vier categorieën van het motorrijbewijs.

Waar vinden de bijzondere verrichtingen plaats?

De bijzondere verrichtingen krijg je bij motorrijschool Spoedcursus Motorrijbewijs Friesland meestal op een eigen oefenterrein waar alle bijzondere verrichtingen uitgezet zijn. Hier kan je in je eigen tempo alle oefeningen snel aanleren zonder last te hebben van overig verkeer.

Moet ik de motorspullen al zelf vooraf aanschaffen?

Nee, je kunt bij gratis gebruik maken van een leenhelm, echter heeft het de voorkeur in deze corona tijd dat je in deze tijd je eigen spullen kunt meenemen. We hebben speciale helmmutsjes voor als je een leenhelm wilt gebruiken.

Op welke motoren kan ik de spoed motorrijlessen volgen?

De motorrijlessen worden bij motorrijschool Spoedcursus Motorrijbewijs Friesland gegeven op jonge motoren voor de categorie A1, A2, code 80 en A die in goede staat van onderhoud zijn. Alle motoren zijn tevens voorzien van ABS wat de veiligheid ten goede komt. Alle lesmotoren zijn erg wendbaar en handig in gebruik met de bijzondere verrichtingen. Tevens zijn ook enkele motoren geschikt voor grote langere mensen en ook zijn enkele motoren verlaagd voor de kleine personen vanaf 1.52 meter groot.

Ik heb al rijervaring via een andere motorrijschool, kan ik toch voor de motorrijlessen bij Spoedcursus Motorrijbewijs Friesland ook terecht?

Ja, motorrijschool Spoedcursus Motorrijbewijs Friesland bied de motor rijopleidingen aan voor zowel beginnende als meer ervaren leerlingen. Dankzij de motorrijtest weet je direct waar je aan toe bent en stap je altijd in op je eigen niveau en kun je het aantal geadviseerde motorrijlessen versneld nemen welke je nog nodig hebt en word er een rijlespakket op maat voor je samengesteld, maatwerk dus altijd.

Spoedcursus Motorrijbewijs Friesland FAQ